porckopás kezelése

Gyógyszeres kezelés:
Amennyiben a fájdalom csak terhelés közben jelentkezik akkor nem szükséges gyógyszeres kezelés, elég közvetlenül, külsőleg kezelni. Ha ezek nem segítenek, akkor a fájdalomcsillapítók bizonyára segíteni fognak.

Ha a fájdalom már nyugalmi állapotban is jelentkezik, akkor szükségessé válhat a különböző antibiotikumok használata, melyet átmenetileg szedjünk csak. Ebben az esetben már ugye mindenképpen a szakember segítségét kell kérni, hiszen a gyulladáscsökkentőket is csak ő ajánlhatja és írhatja fel.

Ha ízületi folyadék pótlására van szükség - mert annak mennyisége csökkent- akkor létezik egy terápia, mégpedig a hyaluronsavpótlás. Ezzel az izommerevség is csökkenthető.

Gyulladáscsökkentő hatással bírnak a helyileg adott injekciók is.
A porc regenerációját illetve anyagcseréjét segítik a porcépítő szerek.

Nem gyógyszeres kezelés:
Léteznek természetes gyógymódok is melyek, segíthetnek az ízületi problémánkon. Természetesen ezek a terápiák csak abban az esetben nyújtanak megoldást, ha még kezdeti betegségről beszélünk, nem pedig régóta meglévő ízületi gyulladásokról.

Jelentős segítséget nyújthat a mozgásterápia, a fizioterápia, illetve étrend-kiegészítők szedése. A gyógytorna segítségével kialakítható a megfelelő testtartás, a megfelelő izomerősítés. Így megakadályozható az izom túlfeszítése.

Otthoni terápiaként magunk is tudunk segíteni a problémán például melegpakolással, vagy éppen jegeléssel, pihentetéssel.

Alternatív kezelési gyógymódok:
Mágnesterápia: Ez a terápia mérsékli a fájdalmat, csökkenti a duzzanatot és fokozza a porcállomány regenerációját. A gyulladásos folyamat visszaszorul, ez a vérkép segítségével kimutathatóvá válik.

Gyógytorna: Speciális mozgásterápia, melynek segítségével kellően lenyújthatóak az izmok, erősíti az izmokat, növeli az ízületek terhelhetőségét így a fennálló panaszok csökkenhetnek.

Lágylézerterápia: A lágylézer egy olyan biokémiai folyamatot indít el melynek eredményeképpen a sejtosztódás gyorsul, csökken a gyulladás, a vérkeringés gyorsulhat, és nem utolsó sorban fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik. Így a gyógyulási folyamat felgyorsul és a beteg testrész mozgathatósága is javul. Segíthet idegsérülések, szalagsérülések esetén. Térd, boka, nyak, csípő kopási betegségében fájdalomcsillapító hatással bír.

Masszázsterápia: a fájdalomcsillapító pontok nyomása csökkenti a fájdalmat, illetve megnyitja az elzáródott csatornákat, utat adva ezzel a különböző anyagok előtt. Műtét vagy sérülés után rehabilitációs kezeléseként is kitűnő megoldást nyújt.|